Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Östhammars SK Fotboll A-lag Damer

30 september 2017
15:30

Märsta IK

Referat: Östhammars SK - Märsta IK

ÖSK-dam fick i lördags en drömstart på kvalet till div 4 genom att mer eller mindre utklassa seriesegraren från div 5 Östra Märsta IK. När matchen var slut lyste klara 5-0 på resultattavlan och tjejerna är därmed väldigt nära avancemang till div 4 2018.

Första halvlek var utan tvekan en av de bästa laget presterat på hela säsongen. När Amanda Ström assisterar Elin Mattsson till 1-0 i matchminut 6´ hade det lika gärna kunnat vara lagets andra eller tredje mål. Tjejerna visade med besked att den här chansen till avancemang inte ska glida dem ur händerna och startade matchen i ett tempo som fick de bollskickliga tjejerna i Märsta IK att se mer eller mindre paralyserade ut. En som verkligen visade att hon trivs när matcherna ”gäller något” var Elina Jansson. Det kändes farligt varje gång hon var i närheten av bollen och hon gjorde följaktligen både 2-0 (minut 11´) och 3-0 (minut 26´). När Elin Mattsson placerade in 4-0 på straff (hands) i minut 40´kändes matchen redan avgjord.
Märsta var dock på inget sätt dåliga men det dröjde ända tills en halvtimme var spelad innan de skapade sin första målchans. De spelade sig då fram till ett ”halvt” friläge men Pillan visade att även hon var taggad för matchen genom att göra en grym benparad.

Snacket i paus handlade nästan uteslutande om utmaningen att både orka och klara av att bibehålla spelet från första halvleken. Väl medvetna om Märstas offensiva kvalitéer ville vi verkligen måna om den fina målskillnad vi var på väg att skaffa oss.

Andra halvlek blev inte helt oväntad mer jämn i spelet. Märsta tog sig längre upp i banan och skapade en del målchanser men stod inte Pillan i vägen så hade hon hjälp av både backar och mittfältare som offrade sig hänsynslöst för att hålla motståndarna mållösa. Även om Märsta jämnade ut spelet i andra halvlek var det ingen tvekan om att ÖSK-dam var det bättre laget även i andra halvlek. Chanserna var kanske inte lika många som i första men de var betydligt fler är Märstas. När Amanda Ström i minut 66´ hinner före Märstas målvakt på en djupledsboll blåser domaren för dagens andra och årets solklaraste straff. Ida Andersson förvaltar straffen på bästa sätt och placerar in 5-0 bakom Märstas målvakt som för övrigt var deras klart bästa spelare denna eftermiddag.